Önkéntesek English

Névjegyek

kép Pintér Katalin
nemzetközi kapcsolatok szakértő politológus, pályázatíró
önkéntes

kép Gloria Adubea Dadzie
tanár, leendő közgazdász
önkéntes

Bemutatkozások

Pintér Katalin fényképe
Pintér Katalin (nemzetközi kapcsolatok szakértő politológus, pályázatíró)

önkéntes

Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán folytatja Nemzetközi Tanulmányok szakon. Ezzel párhuzamosan Európai Uniós pályázatírói végzettséget szerzett 2019-ben.

Kutatási területe a klímaváltozás és annak politikai háttere. 2019-ben Új Nemzeti Kiválósági Program keretében a legnagyobb üvegházgáz kibocsátók, így Kína, az Egyesült Államok, Oroszország és az Európai Unió intézkedéseit, motivációit és egymással való kapcsolatait kutatja.

fel
Gloria Adubea Dadzie fényképe
Gloria Adubea Dadzie (tanár, leendő közgazdász)

önkéntes

Gloria leendő nemzetközi közgazdasági szakértő 10 éves akadémiai, kormányzati és nemzetközi üzleti tapasztalattal. Alapdiplomáját matematikából szerezte, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem International Economy and Business (MSc) hallgatója.

Gloria tanárként kezdte karrierjét rögtön a középiskolai tanulmányai után, amikor is feladata volt, hogy azonosítsa és fejlessze Dél-Ghána legelhagyatottabb részein lévő általános iskolában a tehetségeket. Ekkor matematikát és tudományokat tanított kiemelkedő eredménnyel. Ennek révén a Ghana Education Service hivatalosan is alkalmazta diák tanárként. Emellett dolgozott a Ghánai Statisztikai Hivatalnak és a Nestlé-nek is.

Fejlődésgazdaságtan és viselkedésgazdaságtan iránti érdeklődésével kezdte meg MSc-tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen, melyet várhatóan 2020. júniusban zár le. Jelenleg a globális oktatásból írja szakdolgozatát, leginkább a szegénységre és a radikalizmusra fókuszálva. Bízik abban, hogy a kutatásainak eredményei hozzájárulnak a kreatív oktatás alapjaihoz, a „jó generáció” (good generation) felépítéséhez.

fel